Babynest İçin Kaç Metre Kumaş Gider

16-09-2021 09:55
Babynest İçin Kaç Metre Kumaş Gider

Babynest İçin Kaç Metre Kumaş Gider?

Babynest, bebek yuvası olarak adlandırılan bebek yatağı ürünleridir. Yeni doğan bebeklerini geceleri yanında uyutmak isteyenler, bebeğin ezilmemesi için babynest ismi verilen minik bebek yatağı kullanılır. Babynest ile bebeğinizi gün içerisinde de evin her yerinde yanınızda bulundurabilirsiniz.

Babynest modelleri kişisel tercihlere göre kuş gözü modelinde ya da kare olarak yapılabiliyor. Babynest yapımlarında gerekli olan en önemli malzeme kumaş ürünleridir. Kendisi yapacak olanlar kaç metre kumaş gider ve hangi kumaşları almalıyım diye düşünmektedir.

Babynest İçin Gerekli Malzemeler

Babynest yapımı, oval ya da kare olarak yapılabiliyor. Daha çok nevresim kumaş ürünleri kullanılabiliyor. Bebeklerin rahat etmesi ve sağlıklı olması için pamuklu kumaşlar tercih ediliyor. Babynest yapımı için gerekli olan malzemeler şunlardır.

  • İç ve dış bölümü için 1’er metreden toplam 2 metre kumaş,
  • İç dolgusu için yarım kilo boncuk elyaf,
  • Aksesuar süslemesi için 4 m biye, 6 m pamuklu kurdela ya da fitil,
  • Yatak kısmı için özel işleme ürünleri,

Babynest yapımında tek renk kumaş kullanmak isteyenler, 1 m kumaş kullanabiliyor. Bebekler için emicilik özelliği yüksek terletmeyen yumuşak pamuklu poplin kumaşlar kullanılır.

Babynest Yapımı

Anne adayları ya da yakınları yeni doğacak bebekler için babynest yapmaya karar verdiklerinde gerekli olan malzemeleri temin ederler. Yapılan babynest yatağı, bebekler 6 aylık olana kadar kullanılabildiği için ölçüleri ona göre belirlenir. Babynest yapımına başlamadan önce alınan kumaşlar çekme riskine karşı 30 derece kısa programda yıkanır.

Yıkandıktan sonra ütülenir ve belirlenen ölçülere göre kesilir. Herkes belirlenen ölçüleri daha geniş tutabilir ve büyük olarak yapabilir. İlk önce kalıp bir kağıt üzerine çıkartılır ve kağıt kumaş üzerine konularak kesilir. Daha sonra kenarlarından dikilir ve içi doldurularak babynest hazırlanır.

Babynest İçin Kumaş Seçimi

Babynest için kaç metre kumaş almalıyım diyenlere, bebeğin 6 aylık olana kadar kullanabileceği şekilde belirlenen ölçülere göre bilgi verilir. Bebek yatağı yani babynest için tercihe göre farklı renk kumaşlar ya da tek renk kullanılabilir. İç ve dış yüzeyi için toplam 2 metre kumaşa ihtiyaç vardır. Kumaş seçimlerinde, %100 pamuk ya da en az %65 pamuk olan kumaş çeşitleri tercih edilmelidir. Bebeğin uyurken rahat edebilmesi ve yumuşaklık hissedebilmesi için kumaş yapısı önemlidir.

Babynest Setinde Neler Var?

Babynest, gece bebeğin ezilmesini önlemek için kullanılan bir bebek yatağı çeşididir. Babynest seti olarak hazırlanan bebek ürünleri çok parçalıdır. Babynest setleri içerisinde şunlar yer alıyor.

  • Bebek yatağı,
  • Ortopedik yastık,
  • Battaniye,
  • Puset örtüsü,
  • Alt açma örtüsü,
  • Emzirme önlüğü,
  • Emzirme yastığı,
  • İnce örtü,

Babynest yapımında sadece yatak iç ve dış yüzey kaplaması için kumaş ölçüleri verilir. Değer içerikler için tercihe göre farklı ürünler kullanılabilir.

Babynest Ne İşe Yarar?

Babynest, bebek ve anne konforu için hazırlanmış bebek yatağı ürünüdür. Kullanım amacı, gece yatakta anne yanında bulunan bebeğin ezilmemesini sağlar. Bebek yatağı olarak her zaman kullanılabilir. Anneler günlük işlerini yaparken mutfakta bile babynest içerisinde bebeklerini yanlarında bulundurabiliyor.

Babynest Nasıl Olmalı?

Yeni doğan bebekler, günlük yaklaşık 20 saat uyumaktadır. Vücut gelişimlerinin tamamlanabilmesi için uzun süreli ve rahat uykuların uyunması önemlidir. Babynest bebek yatağı, kaliteli kumaş özelliğine ve konfora sahip olmalıdır.

Bebeğin gelişebilmesi ve uyku kalitesi için doğru yatış imkanlarının sağlanması gerekiyor. Babynest ürünleri yumuşak ve sağlıklı dokuma özelliğine sahip olduğunda bebeğin rahat etmesini sağlayacaktır. Ölçü olarak bebeğin rahat sığabileceği ölçülerde olmalıdır.

 

 

babynest için kaç metre kumaş gider
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.