Bebekler İçin Pazen Kumaş Çeşitleri

23-09-2021 09:49
Bebekler İçin Pazen Kumaş Çeşitleri

Bebekler İçin Pazen Kumaşlar Çeşitleri

Bebek giyim ürünleri ve örtü çeşitleri için yumuşak yapılı kumaş türleri tercih edilir. Pazen kumaşlar, yumuşak, pamuklu ve tüylü kumaşlardır ve soğuk havalarda sıcak tutma özelliğine sahiptir. Pamuklu ve yumuşak yapısı ile hassas ciltler için oldukça uygundur. Bebekler için pazen kumaş çeşitleri, içi havlu dışı ise perdahlı yapıda olanlar seçilir. Bebekler için daha konforlu olması için pazen çeşitlerinde daha kısa tüylenme işlemi yapılarak daha düz dokuma yapılıyor.

Pazen Kumaş Çeşitleri

Pazen kumaşlar için üretim aşamasında çeşitli apre işlemleri uygulanıyor. Yumuşak dokuya sahip olması ve kullanıldığında hassas ciltlerde tahriş oluşturmaması sağlanıyor. Tüm bebek ürünlerinde rahatlıkla tercih edilebiliyor.

Pazen kumaş çeşitleri şunlardır;

  • Düz renk pazen kumaşlar,
  • Desenli pazen kumaşlar,
  • Flannel pazen kumaş,
  • Divitin pazen kumaş,

Pazen kumaş çeşitlerinin tamamı pamuklu olarak üretilmekte ve nem emici özelliğine sahiptir. Yetişkinlerde geleneksel kıyafetler ve iç giyim ürünlerinde kullanılabiliyor. Düz renk ve desenli modellerin tümü bebek ürünlerinde kullanılabiliyor.

Pazen Kumaşların Bebek Ürünlerinde Kullanımı

Pazen kumaş çeşitleri, tekstil sektöründe birçok alanda kullanılıyor. Ev tekstili ve giyim ürünlerinde en çok kullanılan kumaş türlerindendir.

Pazen kumaşların bebek ürünlerinde kullanıldığı alanlar şunlardır;

  • Bebek kıyafetleri,
  • Bebek battaniyesi,
  • Bebek çarşafları,
  • Bebek temizlik bezleri,
  • Çeşitli giyim ürünü,

Pazen kumaşlar dokuma özelliği ve ip yapısından dolayı oldukça kaliteli ve dayanıklıdır. Pamuk ip dokusundan dolayı hem hava geçmesini hem de sıcak tutulması sağlar.

Pazen Kumaşların Yapısı

Bebekler için sağlıklı ip yapısından dokunan kumaşlar kullanılır. %100 pamuk dokuma olan pazen kumaşlar, kullanım alanlarına göre farklı sıkılık oranında dokunuyor. Pazen kumaşların bir yanı pürüzsüz, bir yanı ise tüylü olduğu için farklı alanlarda kullanım seçenekleri sunuyor.

Bazı çeşitlerinde uygulanan apre işlemlerinden dolayı süet görünüm oluşturulabiliyor. Hafif gramajlı bir kumaş türüdür ve hassas ciltler için uygun olduğundan bebek ürünlerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bebekler için en güvenilir kumaş türü olarak gösterilir.

Bebekler İçin Pazen Kumaş Modelleri

Bebek ürünlerinde kullanılacak olan pazen kumaş çeşitleri farklı desen seçenekleri ile üretiliyor. Bebekler için desen tasarımları özel olarak hazırlanıyor. Kumaş modelleri, yaprak, çiçek, geometrik, animasyon gibi farklı desenlerle üretiliyor.

Kişiler, pazen kumaş modelleri ile hayallerindeki birçok ürünün tasarımı daha kolay yapabiliyor. Pazen kumaş çeşitleri dokuma özelliklerine ve üzerindeki desen çeşitlerine göre değişiklik gösterebiliyor.

Pazen Kumaş Çeşitlerinin Özellikleri

Pazen kumaşlar hava alabilen ve sıcak tutan kumaş özelliklerinden dolayı bebekler için en iyi kumaş çeşitlerinden birisi olarak gösterilir.

Pazen kumaş çeşitlerinin sahip olduğu özellikler şunlardır;

  • %100 doğal pamuk iplikten dokunmuştur,
  • Hafif ve estetik görüntülüdür,
  • Yumuşak ve zengin görünümlüdür,
  • Konforlu ve rahat kullanım hissi verir,
  • Cilde zarar vermez,
  • Bakımı ve temizliği kolaydır.

Bebekler için pazen kumaş seçimi yaparken, desen ve renkleri ile birlikte özelliklerine de dikkat edilmelidir. Bebekler için daha ince dokuma olanlar tercih edilmelidir.

Pazen Kumaş Seçimi Nasıl Olmalı?

Kumaş çeşitleri, hayallerin gerçekleştirilmesi için amaca uygun seçilmelidir. Pazen kumaşlar giyim ve ev tekstilinde kullanıldığı için düz renk ya da desenli modeller arasından seçilebilir. Bebekler için pazen kumaş çeşitleri daha çok desenli modeller arasından seçilir.

Bebeğin cinsiyetine göre renk ve desen seçimleri yaparak, en şık örtü, temizlik bezi ya da giyim ürünleri hazırlayabilirsiniz. Pazen kumaş seçimlerinde dokuma özelliğinin %100 pamuk olmasına dikkat edilmelidir. Bu ürünler bebeklerin ciltleri için en uygun olan ve sağlıklı kumaşlardır.

bebekler için pazen kumaş çeşitleri
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.