Dijital Baskı Kumaşları Nerede Kullanırım

27-10-2021 16:03
Dijital Baskı Kumaşları Nerede Kullanırım

Dijital Baskı Kumaşları Nerede Kullanırım?

Yaşanan tüm gelişmeler insan hayatında birçok değişikliğe neden oluyor. Tekstil sektöründe yaşanan gelişmeler çeşitli ihtiyaçlar için kullanılan farklı kumaş türlerinin üretilmesini sağlıyor.

Günümüzde insanlar, giyim, döşeme ya da çeşitli hobi çalışmalarında özel baskılı kumaş ürünlerini kullanabiliyor. Dijital baskı kumaşları günümüzde kumaş kullanılan her alanda kullanılabiliyor. Dijital baskı tekniği ile kumaşlar üzerine istenilen tasarımlar kaliteli bir şekilde aktarılıyor ve kalıcı olması sağlanıyor. Dijital baskı kumaşları, ev tekstilinde tüm çalışmalarda kullanabilirsiniz.

Dijital Baskı Kumaşları

Kumaş çeşitleri çeşitli dokuma teknikleri ve farklı ip özellikleri ile üretilmektedir. Kumaş üzerinde olması istenilen desen çalışmaları dijital ortamda hazırlanır ve baskı makinesine aktarılır.

Dokuması tamamlanmış olan kumaşlar üzerine dijital baskı makineleri ile desenler aktarılarak dijital baskı kumaşların ortaya çıkması sağlanır. Desenlerde kullanılan boyama işlemlerinde organik boyalar kullanılmakta ve bu boyalar insan sağlığı için tehlike oluşturmamaktadır. Dijital baskı kumaşlar, kumaşın kullanıldığı tüm alanlarda en çok tercih edilen kumaş türleridir.

Kumaş Üzerine Dijital Baskı Yapılması

Dijital baskı yapılan kumaşların özellikleri farklıdır. Her kumaşın ip ve dokuma yöntemlerine göre farklı özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Kumaş üzerine dijital baskı yapılacağı zaman kumaşın ip yapısına göre yöntemler belirlenir. Her alanda kullanılabilen ve dijital baskı yapılabilen kumaş türleri şunlardır.

  • Pamuk dokuma kumaşlar,
  • Pamuk polyester karışımı kumaşlar,
  • İpek ve suni ipek kumaşlar,

Dijital baskı işlemlerinde de farklı makine seçenekleri kullanılır. Dijital baskının yapılacağı alanın genişliğine göre makine seçimi yapılır ve üretilen kumaş üzerine kaliteli baskılar hemen yapılır. Dijital baskı makineleri ile 5 m² ile 70 m² arasında baskılar yapılabiliyor.

Dijital Baskı Kumaşların Kullanım Alanları

Dijital baskı kumaşlar üzerinde çeşitli desenlerin yer aldığı kumaşlardır. Daha çok evlerde dekorasyon amaçlı tekstil ürünlerinde kullanılır. Evinin görüntüsünde değişiklikler yapmak isteyenler dijital baskı kumaşları tercih edebilir. Genel kullanım alanları arasında şunlar yer alır.

  • Perde çeşitleri,
  • Yatak örtüsü,
  • Koltuk örtüsü,
  • Masa örtüsü,
  • Aksesuar ürün tasarımları,
  • Çanta modelleri tasarımları,

Kumaş ile çeşitli tasarımlar yapmak isteyenlere, dijital baskı kumaşları geniş çalışma alanı ve farklı tasarım fikirleri sunuyor.

Dijital Baskı Kumaşların Özellikleri Nelerdir?

Dijital baskı kumaşları nerelerde kullanabilirim diye araştırma yapanlar öncelikle kumaşın sahip olduğu özellikleri bilmelidir. Kumaşın yapısal özelliği kullanım alanın göre farklı tercihlerin kullanılmasına neden olabilir. Dijital baskı kumaş özellikleri şunlardır.

  • Yıkanabilir ve duruma göre silinebilir,
  • Her yerde şık görüntü oluşturur,
  • Yıkandığında çekme yapmaz,
  • Ütülenmesi kolaydır,
  • Baskı renklerinde solma meydana gelmez,

Bu özellikler tüm kullanım alanlarında rahatlıkla kullanılmasını sağlamaktadır. Günümüzde ev ve mobilya ürünlerinin yanı sıra giyim ürünlerinde de kullanılabiliyor.

Dijital Baskı Kumaş Çeşitleri

Kumaş çeşitleri, ip özelliklerine ve üzerinde yer alan desenlere göre değişebiliyor. Dijital baskı kumaşlarda, aynı desenin farklı renk tonları ile basılması da sağlanıyor. Kumaş çeşitleri, uygulanan desen tasarımlarına göre değişiyor ve herkes kullanacağı alana göre istediği desen seçimini yapabiliyor. Dijital baskı kumaşlarda büyük ya da küçük desen çalışmaları çok rahat yapılabildiği için kumaş çeşitleri sayısı da çok fazladır.

Dijital Baskı Kumaşlar Nasıl Yıkanır?

Dijital baskı kumaşları nerelerde kullanabileceğinizi öğrendikten sonra bakım ve temizliği hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Dijital baskı kumaşlar leke tutmaz ve bunu için sık yıkamaya ihtiyaç duyulmaz. Yıkama yapılacağı zaman normal yıkama programında 30 derecede yapılır. Yıkama sonrasında düzgün olması için tersten ütüleme yapılmalıdır. Yıkama talimatı ürünün her zaman daha iyi görünmesini sağlar.

dijital baskı kumaş
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.