Döşemelik Kumaş Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

18-10-2021 13:51
Döşemelik Kumaş Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Döşemelik Kumaş Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Evinizin dekorasyonuna uygun döşemelik kumaş seçerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar olacaktır. Dekorasyondan sağlığınıza, renk seçiminizden kumaş cinsine kadar seçmeniz gereken en özel döşemelik kumaşlar ile evinizin her köşesi tarzınızı yansıtacak.

Döşemelik Kumaş Seçerken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler

Döşemelik kumaşlarınızı koltuk, sandalye, berjer ve farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Önemli olan birkaç detayı göz önünde bulundurmanızdır. En trend renk ve tasarımlardan tercih ederek evinizi ufak dokunuşlarla yenilemeniz mümkündür.. Özellikle en sevdiğiniz mobilyalarınızın döşemeleri eskimiş olsa da iskeletinin sağlam olduğunu unutmamalısınız.

Döşemelik kumaş seçiminizde;

  • Kumaşın kalınlığına
  • Rengine ve desenine
  • Ev dekorasyon tarzınıza
  • Ev tekstil ürünleri ve mobilya ile uyumuna
  • Aydınlatma sistemlerine
  • Zemin ve duvar rengine
  • Sağlığınıza ve hijyene

Bu detaylara uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Yaşam alanınızda konforlu olabilmeniz için tercih ettiğiniz her detayın sizi yansıtması gerekir. Öyleyse siz de seçeceğiniz döşemelik kumaşlarda ruhunuzu yansıtın. İster tek renk isterseniz farklı renklerde tercih ederek kombin yapacağınız koltuklarınız ve sandalyelerinizle en yeni kendi modanızı oluşturabilirsiniz.

Döşemelik Kumaş Cinsi Ne Olmalı?

Döşemelik kumaş seçiminizi her mevsime uygun olarak tercih etmeniz konforlu bir kullanımı destekler. Yazlığınız için tercih edeceğiniz döşeme kumaşlarınızın terletmeyen ve ince kumaşlardan olması daha serin bir yaz geçirmenize yardımcı olur. Döşemelik kumaşlarda tercih edilen kalın kumaşlar ise daha az leke ve daha az aşınma sağlar.

Tercihinizi yaparken öncelikle evinizi kaç kişi ile paylaştığınızı göz önünde bulundurmalısınız. Çocuklarınızın olması halinde leke tutmayan kumaşları tercih etmeniz akıllıca bir seçim olacaktır.

Döşemelik Kumaş Seçiminde Renkler ve Desenler

Birbirinden farklı dokuya sahip olan döşemelik kumaşlar günümüzde giyim tekstil alanında da yerini buluyor. En yeni ya da klasik desenlerin mobilyalarınıza katmış olduğu estetik duruşu dilediğiniz gibi yakalayabilirsiniz. Renk tonlarının açık olması her dekorasyon için aydınlık bir hava katar.

Aynı zamanda lekenin kısa sürede kalıcı hale geldiği, tozun kendini belli ettiği ve kısa sürede yıpranması istenmeyen sorunlar arasındadır. Koyu desenlerle birlikte kullanılan açık tonlar evinize ışıltı katabilir. Aynı zamanda parlak kumaşların evinizin aydınlatmasıyla daha şık bir görünüme kavuşacağı unutulmamalıdır.

Kullanım Alanınıza Göre Döşemelik Kumaş Seçimi

Döşemelik kumaş tercihinizi yaparken öncelikli olarak kullanım alanınızı seçmelisiniz. Yazlık, dağ evi, kır evi ya da farklı mekânlara özgü olarak döşemelik kumaş seçebilirsiniz. İşletmelerde de tercih edilen döşemelik kumaşlar müşterilerin kendini evinde hissetmesini sağlayacak kumaşlar olabilir. Tay tüyü, kazayağı ya da tüvit desenli kumaşlar sevilen döşemelik kumaş çeşitleri arasındadır.

Sağlığınıza Uygun Hijyenik Döşemelik Kumaş Seçimi

Kullanım alanınız her ne olursa olsun bazen başınızı yaslayacağınız bazen de televizyon karşısında uykuya dalacağınız mobilyalarınızın üzerinde yer alan döşemelik kumaş sizin konforunuzu belirler. En sevdiğiniz dostlarınıza ve misafirlerinize vereceğiniz davet için tercih edeceğiniz yemek masası sandalye döşemeleri şık detaylar ile tasarlanmış olmalıdır. Tüm bu görsel estetikten sonra en dikkat edilmesi gereken detay ise hijyendir.

Kumaş seçiminizde leke tutmayan, silinebilir ve tozu içine hapsetmeyen kumaşlardan yana tercih kullanmanız sevdiklerinizin sağlığı için önemlidir. Özellikle koyu renklerde tercih edeceğiniz döşemelik kumaşlarda gizlenen kirler her ne kadar göz önünde olmasa da sizinle her temas ettikçe ortaya bakteri olarak çıkar. Yeni nesil kumaş teknolojisi ile üretilen antialerjik kumaşlardan tercih edebilir, alerjisi olan sevdiklerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Ev Dekorasyonunuza Özel Döşemelik Kumaş Seçimi

Evinizde, işyerinizde ya da müşterilerinizi karşıladığınız işletmenizde tercih edeceğiniz döşemelik kumaşların dekorasyona uygun olması, sizi doğru yansıtması adına önemlidir. Evinizde kullanacağınız retro, klasik, modern, bohem tasarımlara özel döşemelik kumaşlar yepyeni bir hayata başlangıç yapmanızı sağlıyor. İşletmenizde; Osmanlı mutfağı, Türk mutfağı ya da Dünya mutfağına özel olarak tasarladığınız dekorasyonunuza özel farklı döşeme seçenekleri bulmanız mümkündür.

Döşemelik Kumaşta İplik Sayısı ve Kumaş Kalitesi

Döşemelik kumaşta tercih edeceğiniz kumaşın iplik sayısı yüksek oranda olmalıdır. Bu şekilde yıpranma sorunu ortadan hızla kalkar. Kumaşın kalitesi de daha az aşınma olması için oldukça önemlidir.

Aynı zamanda güzel olarak gördüğünüz kumaşların hayalinizdeki gibi durması için tercihinizi doğru yapmalısınız. Döşemelik kumaşların seçiminde farklı renklerde ve desenlerde tercih yapmanız halinde uyumsuz bir görünüme neden olabilirsiniz. Döşemelik kumaş satan firmalardan tercih yaparken profesyonel fikir almanızı öneriyoruz.

döşemelik kumaş seçiminde nelere dikkat edilmesi gerekir
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.