Duck Bezi ve Panama Keteni

25-09-2021 10:30
Duck Bezi ve Panama Keteni

Duck Bezi ve Panama Keteni

Kumaş çeşitleri, giyimden ev tekstiline kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Kumaş üretimlerinde dokuma hammaddesi, renk ve desen gibi faktörlere göre kumaş sınıflandırmaları yapılır. Duck bezi ya da duck keteni, birçok alanda en çok kullanılan ve favori gösterilen kumaş türlerinden birisidir.

Renkli ve desenli çeşitleri ile ev tekstilinde tercih ediliyor. Duck bezi ve panama keteni aynı kumaş türüdür ve dokumalarında, pamuk ve polyester karışımı iplik çeşitleri kullanılır. Yumuşaklık dokusunun artması için pamuk oranı daha fazla kullanılıyor.

Duck Bezi ve Panama Keteni Özellikleri

Panama keteni, duck bezinin keten hali olarak tanımlanır. Yaz mevsimi giysilerinde kullanılması için ince keten olarak üretilir.

Duck bezi ve panama keteni farklı alanlarda kullanılmakta ve genel özellikleri şunlardır.

  • Rahat ve kullanışlıdır,
  • Dokuma yapısından dolayı hava geçirgenliği vardır,
  • Kalın yapıya sahiptir,
  • Su ve leke itme özelliği vardır,
  • Kolay yıkanabilir,
  • Farklı amaçlar için kullanılabilmesi için renk ve desen seçenekleri fazladır,

Kişiler, giysi, aksesuar ya da örtü ürünleri amacıyla kullanmak istediklerinde kendileri çok rahat tasarım çalışmaları yapabiliyor.

Duck Bezi Ve Panama Keteni Nerelerde Kullanılır?

Her kumaş türünün farklı kullanım alanları vardır. Tekstil sektörünün favorisi olan duck bezi çeşitlerinin kulanım alanları da oldukça geniştir.

En çok kullanıldığı alanlar şunlardır;

  • Giyim ürünleri,
  • Aksesuar ürünleri,
  • Masa örtüsü,
  • Koltuk örtüsü,
  • Yatak örtüsü,
  • Çanta,
  • Kırlent,
  • Fon perde,

Farklı renk ve desen seçeneklerine sahip olduğu için tüm kullanım alanlarında istenilen dekor çalışmalarının daha kolay yapılmasını sağlıyor.

Duck Bezi ve Panama Keteni Kumaş Çeşitleri

Kişiler hayal güçlerini kullanarak, giyim ya da ev tekstili ürünleri tasarımlarını kendileri yapmak ister. Yapılacak çalışma için kumaş seçimi yapılırken, kullanılacak kumaşın özellikleri bilinir ve en uygun olanı seçilir. Duck bezi ve panama keteni kumaşları eski dönemlerde de birçok giysi ürününde kullanılmıştır.

Günümüzde de daha geniş alanlarda kullanılabilmesi için düz renk, çiçek, geometrik şekil, yıldız, animasyon, hayvan, meyve desenleri gibi farklı çeşitler olarak üretiliyor. Giyim ve ev tekstilinde, her renk ve desen çeşidi yapılacak çalışmayı destekleyecek ve kolaylaştıracaktır.

Kumaş Yıkama İşlemleri

Duck bezi ve panama keteni dokumasında %65 pamuk, %35 polyester ip karışımı vardır. Pamuk oranı yüksek olduğu için yüksek sıcak suda yıkandığında çekme olabilecektir. Kumaş satışlarında, kumaşın yıkama talimatları hakkında bilgi verilir. Duck bezi ve panama keteni kumaşlar, 30 dereceyi aşmayacak sıcaklıklarda yıkanmalıdır. Sabun tozu ya da sadece renkli deterjan ürünü kullanmak kumaşın daha iyi temizlenmesine ve korunmasını sağlayacaktır. Çamaşır makinelerinde yıkama yapılabilir.

Duck Bezi ve Panama Keteni Fiyatları Nedir?

Kumaş ürünleri seçimi yaparken, kullanım amacına göre seçim yapılır ve fiyatları da ona göre en uygun olanı seçilir. Duck bezi kumaşını aksesuar ürün tasarımlarında kullanacaklar daha ucuz olanları tercih ederler. Duck bezi ve panama keteni kumaşlarının fiyatları, ip karışım oranına, dokuma sıklığına ve markaya göre değişir. İhtiyaca uygun renk ve desendeki kumaş ürünü seçildiğinde çeşitli karşılaştırmalar yapılarak daha uygun fiyatlara satın alınabilir.

Duck Bezi Seçimi

Duck bezi ve panama keteni seçimi yapılırken öncelikle düz renk ya da desen tercihi belirlenmelidir. Kullanım alanına göre renk ve desen belirlemesi yapıldıktan sonra ihtiyaç olan ölçü belirlenir. Duck bezi ve panama keteni kumaş seçimleri, fon perde, nevresim, çarşaf ya da giyim ürün tasarımlarına göre özel yapılır. Giyim ürünü tasarımları için pamuk oranı en yüksek olan çeşitler tercih edilir.

 

 

duck bezi ve panama keteni
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.